Roots on the Road - ONDERWEG.....

Drie dagen muziek beleven in Amsterdam. Do 6 dec Ms Lauryn Hill US (Afas Live), vr 7 dec Stef Kamil Carlens BE (Vondelkerk), 8 dec The War On Drugs US (Ziggo Dome). Niet de middelmaat en niet beneden de middelmaat!

Ms. Lauryn Hill (43). We vonden het vooraf een duur concert van de Amerikaanse R&B zangeres met een rijke soul historie; Waar we naar uitkeken werd een grote teleurstelling. De flop van > 250 concerten van ons dit jaar! 

Tijdens haar optreden refereert Lauryn Hill graag aan de platen die ze 20 jaar hebben geleden maakte en ze vraagt het publiek deze de komende 20 jaar ook nog mooi te vinden. We zijn er niet achter gekomen hoe ze dit wil realiseren.

Haar soulverleden zet ze hardhandig aan de kant met zware Hip Hop en Reggea arrangementen. Met deze muzieksoorten wil ze de jeugd bereiken wat haar tijdens haar optreden aardig lukt. Soul en R&B laten matchen met pure Hip Hop en Reggea blijkt echter niet zo gemakkelijk en al helemaal niet als het optreden geen gesmeerde machine is.

Het optreden van Lauryn Hill in Amsterdam kwam wat ons betreft totaal niet uit de verf. Ze zoekt het graag in de controle, veel geluidstechniek, oortjes maar ook monitoren, voldoende muzikanten en een drietal zangeressen. Zelfs de podiumvloer moest voor het optreden nog gedweild.

Het is echter alom nervositeit van Lauryn Hill en haar muzikanten en haar crew. De frontvrouw mist continu de controle over de set zo lijkt het. Het geluid was echt dramatisch, ontzettend slecht en vervormd en het grensde aan gehoorbeschadiging. Er was dan ook weinig te genieten van haar stem en de instrumentatie en haar teksten waren moeilijk te herkennen.

Aan het slot van haar optreden kwam Ms Lauryn Hill nog met haar Fugee-cover 'Killing Me Softly'. Het maakte niet meer goed, we waren al murw geslagen door de diva.

De recensies van Trouw en NRC zijn vreemd genoeg zeer lovend. Het Belgische Humo beschouwt haar concert in Vorst National Brussel wat nuchterder en met oog voor cultuur. http://www.humo.be/concert-…/…/lauryn-hill-vorst-nationaal…