Best Kept Secret 2019, impressie

Kurt Vile and the Violators op Best Kept Secret 2019. Gave show en perfect geluid. En verder zagen we....

* Liz Phair: Liz Phair op de mainstage van Best Kept Secret. Losjes ingespeelde Indiepop rock. Ze heeft een naam, dat zeker maar met veel Amerikaanse glitter. Vinden we minder leuk in tegenstelling tot de wel heel mooie gitaren.

* Adrianne Lenker aka Big Thief: Vorig jaar op Into The Great Wide Open op het strand van Vlieland was het vooral Indiepop, zonder drummer misschien wel het meest passend. Nu beweegt ze met de complete band in het grijze gebied tussen slepende Indierock en rauwe altcountry en valt alle gereserveerdheid weg.

* Julia Holter kust ons in een sprankelend en onvoorspelbaar optreden wakker op dag drie van Best Kept Secret. Met een mooie verzameling muzikanten aan haar zij zie je de zeer zelfstandige singer- songwriter alsmaar beter worden. Onlangs nog gezien op Explore The North Leeuwarden. Op BKS reikt het een stuk verder.

* Kraftwerk, zaterdag de 'afsluiter'. Ooit grensverleggend, nu wat gedateerd, beetje oudbakken zelfs, vinden wij. Een optreden van Kraftwerk blijft zeker een belevenis, maar als er zoveel liefhebbers weglopen zegt dat wat. Liever een Arcade Fire, Editors, Elbow, LCD Soundsystem of Radiohead mee naar de tent. Als het festival ze mag hebben natuurlijk.

The Nude Party. Geestdrift uit de Appalachen van North Carolina. Stel klasse muzikanten vol geestdrift. 

* John Grant, bijzonder. Mooie, overtuigende stem. Schitterende performance. Persoonlijkheid op Best Kept Secret 19!